26 December 2011

video tsunami yang sempat dirakam. syukur tiada di Malaysia

Assalamualaikum~


selalunya korang cari video ape kat youtube?
kalau aku, aku suke cari video psl tornado (puting beliung), earthquake (gempa bumi), daaan tsunami.
ohhh ade pembaca yg cakap dlm hati,
elehhh nak translate2 plak. aku tau lah tornado ngan earthquake tu ape!
kaannn? hahaa ;p
bila tengok video camtu,
rasa syukur sangat sebab kat negara kite ni tak ade bencana teruk camtu.
Alhamdulillah~
ok2, sila tengok video di bawah ni..

Tsunami di Jepun :(

cer korang plak gi search video2 bencana camni.
mesti berkerut kerut dahi sambil geleng2..


ok itu sahaja..
このエントリを読んでいただきまして誠にありがとうございます
means- thank you for reading this entry


(^.^)Y  - peace!

18 December 2011

bibik kejam! hati-hati kalau ada bibik

Assalamualaikum~


marah x kalau adik korang kena dera dgn bibik korang? marah kan?
macam mana pulak kalau anak korang yg kena dera?
haaangin satu badan!
korang sume tau kan bibik tu ape? yes, orang gaji.
korang ade? ok ni aku nak share sikit supaya korang hati2 dgn bibik korang tu.
"muka dia baik je, tak mungkin la buat benda tak elok.."
nonononooo.. jgn ckp camtu.
lepas tgk video kat bawah ni baru aku terfikir.
mungkin sebab ni la kot selalu majikan dera bibik..


haa.. toboliak mato tgk kan?
jadi, berhati hatilah memilih orang gaji..


kesian budak tu.. mintak2 la budak tu besar nanti budak tu pijak balik bibik kuajaqq tu.

16 December 2011

kekuatan bahasa "SMS"

Assalamualaikum~


entry kali ni memang ditujukan khas kepada pengguna bahasa SMS terlampau.
skarang ni dah bukan bahasa SMS, tapi dah jadi bahasa gedik.
*ade orang terase* i'm sorry!
bukan nak kutuk, cuma nak share dgn blogger2 sume. (tapi nak kutuk sikit)
hahahaa... aku sendiri guna bahasa SMS ni. tapi xde la teruk (kot?).
bleh paham ke kalau.......


entwi X niew mang dituju an khas kpd pggunew bhsew SMS trlampaww.
ukan nux kutok, cumew nux share nan bloggew2 cumew. (tpy nux kutok ckett)
ha3... aq cndiwi gnew bhsew SMS niew. tpy xderw larhh terox (kot?).


ngeks gilaa aku x paham nape laa budak2 skarang suke beno taip cenggitu.
-.-"
kalau bahasa SMS aku bleh terima lagi la sbb orang singkatkan je, dan tujuan sebenar pun utk jimat huruf kan?
tapi ade orang tu siap tertulis atas plastik ubat lagi. tu la dia kekuatan bahasa SMS ni, sampai terbawak bawak kat mane2 je kite tulis. hahaa..
jom2 tengok.


dari klinik tuuuutttt...

selseme. patutnye selesema..
hahaaa xpe xpe.. x sengaje lah tuu..
*gambar diambil ketika aku tengah nak makan ubat selseme semalam. oops, selesemaaaaa.....






13 December 2011

you ! you ! yes you !

it's not who you are in the world, it's who you are to me.
it's not how many times I say I love you, it's how much I really do.

HappBirthday diorrrrr ;)

*sorry kawan2, joyah terjiwang sikit utk entry kali ni. hehekk!

*tak perlu komen (dan aku tau xde sape baca puunnn) =P

08 December 2011

budak peminta sedekah, betul ke tipu? kuajaqqq!!

Assalamualaikum~


tajuk mcm marah eh?
xdelah marah, tapi ade sikit kepelikan dan kecurigaan.


haritu pegi la makan kat satu tmpat ni area shah alam dgn mmber.
baru je nak ngap ABC, ade sorang budak kecik lelaki datang dgn kismis.


"kak, mintak sedekah sikit kak. akak bagi la bape pun, saye bagi kismis ni.
akak bagi bape2 pun x kisah kak, asalkan dapat sikit saye dah bersyukur,
alhamdulillah.."
pastu aku dgn mmber aku tadi diam kejap.
dalam hati, hadoi budak kecik la plak. kesiannye..


pastu budak tu cakap lagi,
"saye buat ni sebab nak tolong mak saye je.. mak saye sakit paru paru berair..
nak buat pembedahan 16ribu kak.."


haihh.. aku dgn mmber aku pun terus bagi duit sikit kat budak tu.
kesiannye mak sakit. aku pun tanye,
"ayah mane dik?"


"ayah pun jual kismis jugak..trima kasih kak.."


huyoo sebak gile la dgr dia cakap cmtu..


beberapa minit lepas tu,
ktorang nampak budak tu dgn sorang lg budak lari2.
main kejar2 kot. muka ceria gile.
aku dgn mmber aku da pelik da,
aikk budak ni, tadi muka bukan main nak sedih lagi..
ni duk main kejar2 lagi..
aku dgn mmber aku pun pikir,
tadi tu... dia berlakon ke, betul2?
heeehhh.... -.-"


harap2 budak tu x tipu la..
tapi ade jugak peminta sedekah , peminta derma, atau pengemis yg tipu.
so hati2 orait.
kalau dapat yg tipu tu, korang pok je pale dia. haha
ok dah. bye bye bye


thanks google!

06 December 2011

Guitar Joyah = Guitar Taylor Swift

Assalamualaikum~


nampaknye entry kali ni utk belagak sesaje..
hahaa cternye pasal guitar.
xdela hebat mane pun main guitar.
setakat basic chord tu bleh la..
tu pun ade guitar sbb orang bagi.
ehem2, aku x mintak pun ehh....
sbb kalau aku nak mintak, aku mintak electric guitar trus. hahaa..
tapi x sangka lah,, ade plak orang luar negara minat dgn aku ni..
haihh... siap beli guitar same kaler plak tu..
huhh x sangka x sangka...


tengok guitar dia

TAYLOR SWIFT !!
amboii guitar kaler pink ea..
tengok guitar joyah plak..


bhahaha! lebih kurang kan?
(please la angguk)
*muka kena sensored sebab time tu muka tengah belagak gile weyy*

(^0^)Y entry mengarut lagi

joyah..joyah.. -.-"



04 December 2011

ayat kat chatbox sama je utk semua?

Assalamualaikum~


"Heii blog kamu best gila!!"
"woaa cutenye blog!"
"nice info."
"Gempak gile dohh blog lu"


aku pun bangga laa duk kembang kempis idung ni sebab baca msg kat chatbox camtu kan..
huaahaha hebat gak aku berbelog padahal follower x sampai 40!


pastu japgi aku gi terjah2 blog lain,
tengok kat chatbox,

"Heii blog kamu best gila!!"
"woaa cutenye blog!"
"nice info."
"Gempak gile dohh blog lu"
msg yg sama, dan dari penghantar yg sama.
aku rase mcm.... -.-"
malas nak taip ke amende??
kalau ckp cm gini aku x ksah lagi nak sama seribu lapan ratus tiga puluh empat kali pun..
"singgah.."
"jalan2.."


haihh... jgn wat aku syok sendiri lagi ok?


03 December 2011

suke cerita korea? meh tengok apa orang korea makan!

Assalamualaikum~


sebut je korea, mesti teringat k-pop.
sebut je korea, mesti teringat drama2 yg sedih2.
hero ngan heroin cter korea sume nsem2 cute2.
tengok je muke, korang dah tau ape name dia.
tapi tau x ape yg orang2 korea ni makan?
diorang xde derrr makan nasi kandar ke, pisang goreng ke, nasi kerabu ke.
makanan diorang sumenye fresh!
fresh macam yg ni....
nyum nyum !




hekk.. pandai sotong tu wat persembahan dalam mangkuk.
kaki sotong tu seksi ala2 kaki wondergirls!


*sebenanye makanan ni lagi femes kat jepun.
mungkin sebab tu la muke diorang ni sume licin kilat2 bagai.. -.-"


nak try? wooohooo!





02 December 2011

Barney demam. show Barney ditangguhkan =.=

Barney demam panas.
mungkin disebabkan cuaca sejuk.
yela, hari2 hujan skarang ni..
show Barney ditangguhkan sampai dia sihat..
Barney mintak tumpang berehat kat umah aku jap.
haihh.. sedih plak tengok Barney...

uhukk.. nak panadol bleh tak joyah?? uhuhukk

hahahakkk!
entry paling the tak ada idea.
kihkih ;p


01 December 2011

wanita bunuh orang dan makan. (kalau tgh makan jgn tengok!)

Assalamualaikum~


mcm yg satu dunia tau, kelaparan adalah punca utama kematian kat afrika timur.
sebab x cukup makanan..
tapi x tau la pulak kat filipina ade masalah ni gak?
rasenye xde pun masalah kekurangan makanan kat negara tu.
tapi ade laa sorang warga filipina yg wat mcm negara dia tu dah xde makanan langsung..
haihh pelik2....


dia bunuh orang, pastu potong2 daging orang tu, masukkan dlm peti ais,
agak2 lapa, dia makan!
mmmm dap dap dap!
warga filipina yg dimaksudkan adalah seorang wanita.
yes2 wanitaaa!
dia jugak penah bagi kawan2 dia makan daging manusia yg dia masak tu.
kawan2 dia ckp sedap gile wehhh!
tapi kawan2 dia x tau daging tu daging manusia..
sampailah satu hari dia ditangkap..
yg paling tuuuuttt, dia ngaku yg dia dah bunuh suami dia sndiri.
dan dah makan dah pun daging suami dia tu..
gilo palo....


menu : kaki masak lemak, kaki goreng, tangan panggang


akak ni x nak siang dulu ke daging2 tu?


woohooo! yummy yummy yummy !


sumber-penulissenja.com  ;)




30 November 2011

seronok ber-Blackberry, bayi sendiri mati

Assalamualaikum~


skarang ni ramai yg suka pakai blackberry..
maybe sebab bleh online, senang taip, cun, style, blablabla..
pastu bila dah dengan blackberry tu,
gajah lapan kaki lalu kat depan pun x nampak.
aku pun kadang2 camtu gak walaupun guna sony ericsson je. wahah :P
jadi sama2lah amik iktibar dari ape yg jadi kat seorang bayi malang ni....


kejadian ni jadi kat Baturraden, Banyumas.
seorang ibu ni tengah duk syok gilaa main blackberry,
x sedar bayi dia tertindih bantal sampai bayi tu lemas dan kemudian meninggal dunia.
pastu bapak bayi ni balik rumah untuk siap2 gi solat jumaat,
tgk2 anak dia x bersuara..
yg ibu tu plak x abih2 main blackberry kat ruang tamu.
bapak bayi tu cepat2 bawak bayi tu gi klinik..
tapi bayi tu dah ditakdirkan untuk hidup selama tu je..
bayi tu disahkan meninggal dunia..
doktor tu cter balik kat bapak bayi tu, masa diorang berdua dtg klinik tu,
ibu bayi tu masih duk pegang blackberry.
bila bapak bayi tu dengar je cter doktor tu,
dia pun terus rampas blackberry wife dia tu dan campak ke dinding sampai hancur..
so sape2 nak main puzzle, bleh la tolong wife dia sambung2 blackberry kesayangan dia tuu....


tindakan seorang bayi yg geram dgn parents dia yg asyik2 dgn blackberry :P

blackberry puzzle game. woohoo!


28 November 2011

cerita cindai pukul 1.30pagi, behrang 2020, perak.

Assalamualaikum~


cindai tu ape sbenarnye?
ade yg ckp kain sutera corak bunga2,
ade yg ckp perempuan meninggal masa bersalin..
aku pun x tau..
tp yg pastinye ade cerita psl cindai.....


kira2 pukul 1.30 pagi, kwn aku ni tgh msg2 dgn kwn dia yg bekeje kat lab darah.
kwn dia tu keje mlm. keje dia duk angkut2 sampel darah kot..
tgh duk msg2, satu msg yg dia hantar tu x delivered.
pastu dia try call,
tbe2 ade plak suara pmpuan nyanyi lagu cindai tanpa muzik, siap ade bunyi angin2 lagi..
"Cindailah mana tidak berkias
Jalinnya lalu rentah beribu
Bagailah mana hendak berhias
Cerminku retak seribu.."

kwn aku ni pun dah cuak gile dia pun end call..
bila dia tanye kat kwn dia tu,
kwn dia x tau pape, katenye xde sape call dia pun,
lagipun dia duk sibuk angkat sampel darah..
hooo~ tambah2 la cuak kwn aku ni..
behrang 2020 tu mmg banyak betul cter2 psl makhluk halus mulus ni..
cuma x tau la cter2 tu betul ke x..
tapi cter cindai ni btul2 jadi..


so... ape bende cindai tu???







25 November 2011

kesan pakai high heels. -for ladies and "very-gentle men"

Assalamualaikum~


skrg ni bnyk design high heels yg gempak gile sampai toboliak mato eh..
slalu kaum wanita la yg pakai high heels ni..
tp kadang2 ade jgak yg bukan kaum wanita yg pakai..
alaa yg suara garau2 tu..
nasib baik ade saiz.. hahakk..




pehhh..

pehhh lagi...

lagi la pehh.. dah mcm lidi.

cantik? nak beli? lek luuu cap kok luuu...
banyak effect kalau pakai high heels ni..
aku pun jadi takot nak pakai lg.
nah nah. tgk la jgn malu2..

kaki bertanduk. hahaa.. unik kan?

jari jadi bengkok mcm tu haa


tu nak tumbuh satu lg jari kat hujung tu..


amik kau. siap kena operate lg. -neuroma




pasni buang high heels. hahaa..
pakai kasut biase yg selesa n sempoiii..

haa kan cute :)


tengkiu google.
ok dah. bye...


pehh busuk blog aku bau kaki. :P


08 November 2011

final exam

assalamualaikum~


budak2 civil engineering selalu paling banyak paper exam.
budak2 electrical engineering selalu paling sikit paper exam.
pecah tak pecah laa kepala sem ni 6 paper,
sume taff2 mcm badan awie. haha..
tambah MUET lagi,
cuti plak dpt sikit je..
ciannye budak2 civil ek.


fb dan blog akan menyepi buat seketika.
doakan kejayaan saye :)



awie - ahmad azhar bin othman

dah lama aku duk pikiaq,
tapi x dpt2 lg jawapan..
kenape tiap kali dgr radio mesti ade lagu awie.
wlupun aku dgr radio skejap je, mesti kua lagu awie.
kenape ye??
mungkin DJ radio tu tau aku minat awie..
AWWWW~~ AWIEEEE !!
abang taff. (tough) hahah


:D


harap2 x lama lagi awie ade lagu yg bertajuk "Anis"
huahuaa :P

29 October 2011

repeat?

the previous post i said that i admit my mistakes,
and "sorry" was spelt there.


you also admit your mistakes,
but it's like asking me to know what i've done to you.


replay button was pressed ;
i admit my mistakes,
and sorry.


do i have to repeat,
i don't need your thanks,
i don't need your money,
i don't need your kindness,
and i don't even need your apologies,
i just want you to stop stabbing my back,
and stop making wounds on friend's heart.


how can i stand up with strength after what you've said behind me.
to you maybe it is nothing,
but to me, it is like a sudden heavy rain.
after all the nice things i tell to mum about friends,
now i have to walk on a fire street made by "friends".


again, i repeat.
i don't want you to remember what i've done for you,
i just want you to know what friendship really means and stop stabbing my back.
i'm not saying these words to you, but to all of you.



you really don't understand

should i say this,
or could you please understand,
or should i explain more,
i am not asking you to remember my kindness,
i am not asking you to say thank you,
i am not asking you to tell people about what i've done for you.
i just wanted you to stop talking bad things about me.

my precious mum knows all the pain i bear.
but she never know bad things about you, indeed,
i told her every sweet moments we had,
and she never know the sorrow i hide,
until my tears falls on her shoulder last night.
she was shocked,
she said that i never told her any bad things about you,
but how come this can happen?
so i just want you to know that all these while,
i've been telling my mum that you are one of my best friend,
and i never ever tell any bad things about you even there's lots of wound you left in my heart.
how could you give million litres of blood while i'm giving million litres of honey?

how do you feel when you are telling a good things about a person,
but the person tells bad things about you?
that is the main reason why i feel so depressed.
not because i wanted you to remember all the things i've done for you.

forgive is easy.
i repeat, easy.
i just can't believe what you've said behind me.

when it comes to my final step,
my heart says it is the point where i have to say goodbye to my laughter..

can i give a wide smile?
can i laugh?
these are the hardest thing to do right now.
friendship is like a glass ornament, once it is broken it can rarely be put back together exactly the same way.

it would fine to repeat these words to you again and make you understand more;
i never wanted you to remember my kindness,
i just wanted you to know what friendship really means.


28 October 2011

voice to be heard

in this good mood,
it would be very nice to write something,
to tell everybody how much pain you gave to me.

firstly, please do understand what is the meaning of tears.
it hurts me when i see my friends crying.
but do you ever feel the same way?
and could you please give my tears back?
or could you please count how many times i cried because of you.

secondly, please do understand what is the meaning of friendship.
much problems i know from all of my friends.
and of course i'll try to help.
but sometimes i wish that i could give more, but i couldn't.
and that makes me feel guilty although i shouldn't feel that.
so you can count on my ears, i'll be your listener,
or be a shoulder for you to cry on.

i am not asking you to repay what i've done for you.
i just want you to stop stabbing my back.
i was able to spend my money,
to skip my classes,
to accompany you when your tears fall,
to spend thousand seconds to be the ears for you to tell your sadness,
to give words for you to stand strong,
to be a friend who cares for your safety when you're not around,
to be a mini clinic when you're sick,
and to pull out my money when my credits is empty because of you..
i don't want your money or your thanks,
i'm just aggrieved of what you've said behind me..

i know that no one is perfect in this world including me of course.
is it fair to ask people to accept you but you can't accept others?
this heart was scraped many times but did i ever tell anyone?
my mouth was set to silent everytime you gave me knives.
and nobody knows.
but why can't you?


as i feel like swimming in the pool of tears (now),
i want you to know that i am a person who really love friends,
i know what is friends,
i've lost my closest friend,
and it is so hard to accept it.
and that's why i always try to be a good friend,
but sometimes my bad behavior peep out.
i admit it.

when i am in this situation,
it is killing me inside,
as i am not strong enough to stand alone,
i pray to Allah to give me a steel heart to stop care about friends who always hurt me.
my family especially my mum always be the miraculous support system when i fall..

i'm sorry i couldn't be a good friend.
but you waste my tears so much and i couldn't hold it.
i've never met a friend like you before.
the wounds in my heart keep telling me to stop crying and be strong.
sometimes i think that crying can cure,
but actually crying can't do anything..

someone says,
"Sometimes it sucks being strong. because when people know that you are strong, they think that it is okay to hurt you over and over again."

"Don't trust too much to anyone in this world because even your own shadow leaves you when you are in darkness."

would it be nice if i could tell this in front of you with tears?
or would it be nicer if i could tell this in front of you with anger?

from the every gloomy minutes that i've been through,
i think i should make a move to another path,
a path that was fenced to stave off the word "care".

since you gave me only a sharp sword for all i've done for you,
the word "care" is nothing, and will be erased from my dictionary..






flying kick is the better than flying kiss

kadang-kadang nampak macam awan,
tapi sebenarnya asap..


kadang-kadang nampak macam emas,
tapi sebenarnya zhulian..


kadang-kadang nampak macam sungai,
tapi sebenarnya longkang..


kadang-kadang nampak macam lampu,
tapi sebenarnya api..


kadang-kadang nampak macam ikan,
tapi sebenarnya berudu..


kadang-kadang nampak macam permata,
tapi sebenarnya kaca..


kadang-kadang nampak macam kelambu,
tapi sebenarnya sawang..


kadang-kadang nampak macam sirap,
tapi sebenarnya darah..


kadang-kadang nampak macam kawan,
tapi sebenarnya lawan..


dulu-dulu flying kiss sekarang flying kick.


blog aku, suke hati aku lah nak tulis ape. kau terase pesal?

best words

best words at the moment ;

sometimes people cry not because they're weak. it is because they've been strong for too long.

don't depend too much on anyone in this world because even your own shadow leaves you when you are in darkness.

A friend is someone who can see the truth and pain in you even when you are fooling everyone else.

A friend is the one who comes in when the whole world has gone out.

and..

I've learned that the people you care most about in life are taken from you too soon and all the less important ones just never go away..

16 October 2011

Sos Paling Pedas

Assalamualaikum :)


bagi sesape yg nak menguji kesabaran dan ketabahan serta kecekalan menghadapi rasa kepedasan tahap gaban tak bleh blaa punye, sila ke nando's.
weyy ayat pun nak gaban ke..


kisahnye begini,
tadi pgi laa try makan kat nando's..
bila makanan aku dah smpai, aku pun amik je segala sos yg ade atas meja tu.
sume jenis sos aku tuang kat pinggan.
-Garlic sos
-Hot peri-peri
-Extra Hot peri-peri (tuang banyak skit)
dengan selambe aku campur2 sume tu. tambah plak dengan serbuk lada.
konon2 aku tahan sangat laa kan.


sekali ngap, "emm sedap!"
dua kali ngap, "wuu pedas! tapi xpe, sedap camni !"
tiga kali, "waa pedasnyee.. xpe2 air ade.."
empat kali, "weyy pedas gile!" (control muke! control muke!)
lima kali, mata aku da kabur2. (bergenang air mata kuuu~)
sampai dah nak abis, "rase mulut aku dah mcm angelina jolie.."
rase mcm tebal je..haha..


siap amik gamba lg haa.. promote nando's skit..

sos "extra hot" + serbuk lada = tobaka lidah den..

btw, ayam nando's sedap. hehe..


Handmade Domo Kun

Assalamualaikum :)

bende ape yg paling comel? hee semestinyee Domo Kun !
saje try buat sendiri..

taraa...!! lawak plak tgk menatang ni..

nampak leper je kan? tapi sbenarnye ade span dlm tu..
jadi mcm bantal.. sbb aku dah terpotong kain tu kecik sgt so span dlm tu pn ciput je aku letak..
mata ngn mulut dia aku gam je. sbb susah nak jahit.. :P
masa buat domo ni trlupe plak rupe domo camne..
main buat je. sbb tu gigi bawah dia xde.
pastu aku pun x tau nape aku x buat tangan dia. hahaa cian domo nii..
domo yg btul2 ade gigi bawah, dan semestinyee lagi comel...
pehhh sepet sepet gak laa mata aku mase jahit domo ni.. huhu..

haa ni baru domo original.. hehe


ni diaa barang2 yg digunekan utk buat domo :)
thanks to Cik Iman Safiya selaku supplier barang2..


lastly aku cucuk rantai yg keychain punye tu kat hujung kpale domo ni, utk dijadikan keychain la..
lupe plak nak amik gmba..
so handmade domo kun ni ade kat seorang "encik" kelantan..
aku taruk kat kunci kereta dia senyap2.
hahaha jage elok2 yee kamu :)





28 September 2011

saman pelajar PSAS (Politeknik Sultan Azlan Shah)

Assalamualaikum~


kes saman. yaa topik ni tgh hangatttt gle skang. bak kata budak2 KL yg poyo2 tu,
gempaxx gilewww punyeeww beb!!
perlu ke saman dikenakan kpd pelajar yg buat kesalahan disiplin?
aku rasa perlu. cuma tak perlu la melebih-lebih.
kesalahan tu kdg2 kecik je, tapi saman dia... mak datukk..
x fikir ke student ni bkn banyak duit sgt.. cer fikir cer fikir...


pada pandangan aku lah, org2 yg saman pelajar tu mcm amik kesempatan dan mcm x fikir langsung kesusahan pelajar tu.
contoh mcm tadi, ade salah sorang kwn aku ni x pakai kad matrik. terlupa kot.
pakcik guard yg tgh round2 naik motor benti dpn kwn aku tu.
x tau lah pakcik guard tu ckp ape kat dia.
dia pun kena saman atas kesalahan tak pakai kad matrik dan memakai seluar jeans (ada kelas bengkel laa tadi! ). so bayaran yg dikenakan adalah RM100.
weyyy bleh beli jeans baru kott..
pastu rambut panjang, RM50. gile ape??


ok tu satu.


pastu sekumpulan "tukang check" ni dtg kelas aku (time bengkel) dan suruh kami semua bangun.
bebel punya bebel, salah sorang tu bebel pasal seluar ketat sbb dia nampak ade student pakai seluar ketat.
ok laa bebel.. mmg salah la kan pakai seluar ketat.
tapi perlu ke cakap sesuatu yg tuutttt....????
lucahh tu brooo.. ktorang yg pmpuan ni tercengang laa dgr dia ckp cmtu..
ohh aku x sanggup laa nak cter kat sini ape yg dia ckp tu..
bagi aku la, kalau nak bebel, bebel la.. tapi x payah la sampai nak cakap bende yg x senonoh..
kalau masuk skrip filem malaysia confirm kene reject!
haihh geli aku!


cukup2 laa saman student melebih-lebih..
tak adil !


yg bestnye, ade pelajar PSAS yg buat group FB - benci pak guard misai (psas)!
terbaikkk wokk :D

24 September 2011

MUET 2011


Assalamualaikum~

tekejut berokk bila bukak website MUET utk tengok tarikh exam.
rasanya aku belum ready lg..
tapi bila nyanyi lagu omputih bukan main lagi haa...
bila cakap tergagap gagap plak..
susah ke MUET tu??
mcm susah je....agak2 kalau dah x tau sgt nak ckp ape, kau nyanyi je lagu omputih yg mcm ade kaitan dgn tajuk tu.. tp jgn joget2 plak. dah melampau tu kak....


wuuu... kurang sebulan lagi wehhh !

Good luck kepada semua calon MUET 2011 terutamanya calon2 di Politeknik Sultan Azlan Shah :)

16 July 2011

Semester 5 Diploma Kejuruteraan Awam

boleh ingat lagi hari first masuk poli masa sem 1. skrg dah sem 5. cepat je rase.
dah ade banyak junior.
wooo rasa cm senior sgt2 la kalau junior lalu pastu diorang wat muka baik.
hahaha..
tapi yg cannot go nye, ade sorang bdk tu bagi salam kat aku.
pastu dia ckp, "assalamualaikum puan"
hadooiii mcm puan ke muka aku ni?
dah la rasa cm senior, pastu rasa cm tua la plak.
hahaa.. tapi subjek sem 5 ni nampaknye mcm tough je.
xpe3. harap sem ni lagi baik dari sem lepas2.
good luck to all CIVIL ENGINEERING STUDENTS!!

subjek-subjek semester 5 diploma kejuruteraan awam :)