19 May 2012

sape lapar ? meh tengok sini jap

Assalamualaikum~


hai kakak2 abang2 adik2 yg suke masak tu , jom laa kongsi2 gelap cter masak2 jap ..
time cuti ni aku tau korang duk online je keje kan .
x pun ,
makan-online-tido-bangun-makan-online-tido-bangun blablablaaaa
ape kata , try2 la masak . isi laa masa korang yg banyak sangat tu kat dapur .
ke dapur pun korang x tau kat mane ? hohoo melampau tu


ade yg bagi alasan -
mak i dah masak , so i x payah la masak .
ok ok alasan baguih , tapi ape kata u x payah la masak lauk .
u buat la kek ke , muffin ke , cupcake ke , ...
mane tau kot2 sedap gile sampai ade orang order . bleh buat duit woo




tadaaaaa... cubaan pertama :)



haritu ade la sorang kawan aku ni pun suke masak .
she is Liyana . Liyana mane lagi kalau bukan Liyana Jasmay .
dari kecik kemetot aku kenal dia , memang dia suke masak .
hee gurau je kawan2 . bukan Liyana Jasmay la.
Liyana Jasmay tu kenal aku pun taakkkk .


dia ajak wat muffin . tapi bukan la muffin sgt .
nama mende tu Apam 3D . hooaa bukan movie je kau boleh tengok 3D tau ..
rupa dia ade la mcm muffin sikit . mcm cupcake pun ade . cuma xde hiasan .
tapi tetap comel !




ade yg gemok ade yg kurus sbb ktorang pun x tau bape banyak kuantiti kena letak .
xpelaa cubaan pertama :)

sebenarnye nak wat lain . bukan yg mcm dlm gambar kat atas ni .
nak wat hiasan sikit dan x plan pun nak wat kaler kaler camtu .
plan sebenar nak wat bentuk ladybird .
tapi entah la kenape ,
bak kata Liyana ,
"ni bukan ladybird . ni MONSTER !"
hahaha nak guling2 aku gelak .
maybe sebab adunan ktorang buat cair sangat .
so x jadi . tu yg ktorang wat kaler2 camtu je .
ape pun tetap sedap ! 




rasa mcm tgh wat pendidikan seni . haha


pembaziran . don't do this at home .

wokey . resepinye senang . bleh wat selalu .
bleh kawin dah ye Liyana . hahaha





15 comments:

  1. Wahhh sedapnya...bagi sis rasa satu.hehehe

    ReplyDelete
  2. ermmm....macam sedap jer.....nak sikit...satu...dua...tiga ker...boleh tak?..HIHI comey lagi....nyummmiii :D

    ReplyDelete
  3. comel cupcake dia...blh tempah tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoo tempah?? serious ke main2 ni? hihi

      Delete
  4. kongsi la resipi ...klu ada masa leh try buat...(^-^)

    ReplyDelete
  5. I panggil apam ni "Mario food". HAHAHA. Anyw, my plan is to buat Pavlova once I'm done with finals. Tak sabarnye. Yum yum! Jemput la datang rumah. HEH HEH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh pavlova! sedapnye ! jom2 nnt letak kat entry tau. :)

      Delete
  6. ekekeke.. cubaan main2.. tp dapat pujian at least.. haha ;]

    ReplyDelete
  7. mana resepi ni? baca punya baca hrmmm...hampa resepi takdak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bagi email, nnt send resepi :)

      Delete
  8. waaah... saya suka... nmpk comey jer...=)

    ReplyDelete