25 May 2012

Jom Buat Chocolate Cake !!

Assalamualaikum~ heii jawab la ! hehe


entry kali ni nak belagak skit . sebab aku nak cter yg aku buat kek chocolate dgn seorang artis .
comel comel cute putih gebu , sape lagi kalau bukan Kak Nora Danish !!
homaigodd homaigodd !! GILAAA !!
kau kawan dgn artis ke?
dia sepupu kau ke?
dia jiran kau ke?
semua histeria kan ..
mane ade lah . aku buat kek dgn kawan aku je . bukan Nora Danish .
hehee relax eh .. jangan marah ye kawan2 ..


ok ni nak cter ni , minggu lepas buat Apam ala-ala muffin dgn kawan aku , Liyana .
semalam buat Chocolate Moist Cake plak .
ehh , ke Moist Chocolate Cake ? hah mane2 lah janji rock .


tadaaaa......


haritu Liyana ajak ,
" Ohoohoii Anis , jom buat kek pulak nak nanti ? " 
aku bab kek kek ni ON jerr !
aku memang sukeee sangat buat kek dan makanan2 yg mendebab dan menggemukkan badan .
oh by the way , Anis tu aku la .
ok hai nama saya Anis . :)


*sambung cter*
so ktorang pun buat laa~
buat sambil borak2 , bertepuk tampar , lempang2 , sepak2 , terajang semua ade .
sebenarnye Liyana nak buat untuk jejaka dia yg bernama Izzul .
amboyoii bertuah kau ye Izzul . hehe
sementara tunggu kek tu siap dikukus , kitorang lepak2 kat belakang rumah dia .
belakang rumah dia mcm kebun . banyak sayur-sayuran dan buah-buahan yang terdapat di situ .
wei wei mcm ayat dalam buku wei .
haa dah . tak mau taip panjang2 . nak bubuh gambar je . heee~



pukul butter , gula , telur , tepung dan kawan2nye sampai lebam .


okeh siap masukkan dalam aluminium container

tutup dgn aluminium foil dulu tau untuk elakkan air menitik atas kek


siap kukus , then tuang TOPPING..

okeh siap .
sori laa camera 2megapixel je so gambar x cantik

kawan2 cuba la . kek ni senang je . 
cehh belagak . hahahaa
lepas buat kek ni , aku ambik aluminium foil tadi ,
koyak2 then buat bunga ros . . . tanpa tujuan . . .

koyak koyak koyak koyak

siap !

oh tak nampak ke ? ok tengok gambar yg bawah .

please laa cakap cantik . pleaseee pleaseee...
tangan aku memang berseni . waahahaha
( perasan kan?? )

wokeyy . anda dah boleh tekan butang close .









20 comments:

  1. yummyumm! kek tu nmpk moist gle :)

    ehem! anda sgt kretip. lawa ros tu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee tq !! yup yup moist . try la :)

      Delete
  2. waaa sedapnye..kite suke!lama xmain masak2.. hehe kreatif ek wat ros...ngee :D

    ReplyDelete
  3. joyah...oh joyah...ape la yang kau sawankan diri kau...tapi topping tu nk buat ang x tunjukkan la cm ne...ce buat satu entry sal topping lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh. hahah sebenarnye cara2 kek tu sendiri pun x complete . sape2 nak resepi boleh bagi email :)
      nak taip panjang sgt. bukan orang rajin nak baca. ada betul ka? hehe

      Delete
  4. wahhh...sedapnye..teringin sangat2 kek tuhh..:D

    ReplyDelete
  5. nk kek 2.... boleh??? n mmg cntik pun ros yg awak buat 2... comey giler... mmg bseni sungguh..huhu

    ReplyDelete
  6. ya Allah . sdap nya .... dah la tengah lapar ni . hehe
    hantar sini please . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. cpat2 gi buat. sekejap je dah siap . :)

      Delete
  7. hai mcm senang jer resepi, bleh cuba ni.
    resepi kek dah bagi. bagi tutorial wat bunga tuh pulak. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bunga tu sebenanye main hentam je. buat sambil borak2.. sekali jadi la pulak. haha

      Delete
  8. nor adanish..mula2 terperanjat gak..hehhe
    lawa bunga tu dan kek tu sekali..hemmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee saje wat gempak. haha.. thank youuu

      Delete
  9. sedapnyaaa kek. nak detail punya resepi. please. =(
    bunga ros tu cantik sangaaaaatttttt. serius tak tipu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi ok aina.. anis msg kat fb k? thank youuu syggg

      Delete