08 November 2012

budak pengsan kat pasar borong selayang . ish ish

Assalamualaikum~

hari ni aku nak cerita pasal kegumbiraan , keseronokan , keexcitedan , kebestan kat Pasar Borong Selayang .
adakah aku sedang merosakkan bahasa ibunda???

cadangnya nak pegi pasar borong selayang pukul 6.30pagi.
aku excited sangat nak pegi pasar sampai asyik terjaga je dari tidur .
cehh nampak sangat la aku selalu jarang pegi pasar kan .
aku dengan abang sulung aku gerak dari rumah dalam pukul 7pagi .
  
sampai je pasar borong selayang ,
aku buat lompat bintang tanda aku seronok tak hengattt .
- tipu tipu tipu -
kitorang pun pegi beli ikan , sotong , udang , monyet .
kaki aku rasa sejuk sangatsangatsangat sebab lalu kat air ais ikan yang melimpah kat simen .
makin lama makin sejuk .
pastu on the way nak pegi beli sayur pulak .
tiba2 aku rasa macam nak pengsan .
jadi gelap , kepala aku jadi sejuk .
yang abang aku dah jalan ke depan .
aku nak panggil , tak bermaya karin wehh
aku benti jalan jap , ok ok dah .
sambung jalan balik . tapi malangnya jadi gelap lagi .
aku pegang tangan abang aku 
ececece macam sweet sweet gitu kan ?
aku cakap aku tak nampak .

then ada encik penjual ikan yang sangat baik hati macam tau2 je aku nak pengsan .
dia suruh aku duduk kat box ikan dia tu ,
dia bagi minyak cap kapak .
kaki aku makin sejuk .
aku makin tak dengar .
pastuuuuuu
- - - - - - - - - - - - - - - - - 

aku dah jatuh atas air ikan . yeyyy aku busukk !
aku tak tau bila masa ,
dah ramai kat keliling aku ,
ada kakak indon urut2 kaki , ada yang urut2 tangan .
i rasa macam princess tau ~ haha
aku sejuk tahap titanic la . - titanic part last tu
menggigil . sejuk gileee .
serious aku ingat aku hidup sampai situ je .
meninggal kat pasar ?
oo em ji , contoh suri rumah terbaik wa cakap lu .
haha main2 plak aku ni kan .
alhamdulillah , sekarang Allah masih pinjamkan nyawa .
aku pun balik dengan seluar basah .
bau ikan . tangan aku penuh sisik2 ikan .
ntah bila ikan sedekah sisik kat aku , aku pun tak tau ..

dah itu saje .
bagi siapa2 yang selalu pegi pasar borong selayang ,
mesti perasan ada abang2 kelantan jual ikan .
beli la ikan kat diorang banyak2 tau .
aku berterima kasih sangat2 kat semua yang tolong .
semoga bertambah la rezeki mereka .

pasni pegi pasar kena pakai selimut kot . haha
gedik tiba2 tak tahan sejuk pehal aku ni?
padahal tiap minggu balik russia elok je ..
- tipulagi -

byeee

maceh google . ( gambar sendiri takde , sebab takde paparazi amik gambar )
cettt bajet retiss letteww



10 comments:

  1. haha..ske la bace blog ni...happy jerk bunyiknye..xd mood jd ad mood lak..best2...ske... :D
    eh..tp mcne leh smpi pengsan..sebelum gerak g pasar tu x mkn pe2 ae?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thank youu!
      makan.. makan roti dengan air nescafe ..
      menggedik je nak pengsan2 plak . haha

      Delete
  2. cmne leh pengsan lak tu??
    kurng tido ke...?kurng kalsium bdn ke?
    xmkn bfast?pwot kosong so pengsa..?
    xkan sbb sejuk koowtttt..ahhaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah tu la macam tak logik je sebab sejuk pengsan kan. slalu orang pengsan sebab panas. haha

      Delete
  3. take a really really really good health care okay dear .. (; -memen-

    ReplyDelete
  4. Ini mesti bab malas nak memask ini..hahahah
    Sebab tu terpengsan...
    Walau apapun bangsa memang prihatin kalau ada yang susah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha pandai le.. ha orang camtu la kite kena tabik :D

      Delete
  5. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  6. bile na update tmpt kje bruu .. (: -memen-

    ReplyDelete