06 January 2013

Konkrit , Paku , Kayu dan Rakan2

Assalamualaikum~

amboi lamanya tak update blog.. patut la rasa terbuku je hati ni . hahaha cececeehh
okeyy aku dah lebih sebulan kerja . ohh best best .
panasnya jangan cakap la .
aku ingatkan ada shower free . rupanya peluh aku .
hahaha hiperbola sangat aku ni . takde lah teruk sampai camtu . adeii....
disebabkan aku hari2 berjemur kat panas , sekarang aku lebih menghargai musim sejuk dan musim salji .
ntah bila masa aku ada kat musim salji ntah . tipuuu...

kalau boleh aku nak pakai costume yg astronaut pakai .
boleh tutup muka skali .
takdelah muka aku berbelang macam sekarang .
kira aku punya muka ni up to date la pasal skarang kan tudung 2 tone tengah famous.
aku punya muka pun ada 2 tone.
huu cukeww angat2 =.="

kerja kat construction site memang bahaya .
kena pakai safety boots , helmet , eye shadow ..
jangan suka2 nak buat lompat bintang ke , tarian lilin ke .
kang tak pasal2 injured .
kaki terpusing camni haa...
punca : main batu seremban kat site .


masuk kerja situ dapat kenal dengan staf yg gila2 . office kadang2 macam pasar .
best best . takde lah serious je memanjang . memendek je .
kenal pulak dengan NAZILAH . eh silap .
NAZIRAH . sebaya dengan aku .
kitorang memang suka bela ular .
emmmm lain macam je ayat kat atas ni.....tetttt

3 minggu aku pakai kasut phua chu kang tu .
sampai aku digelar chu kang .
si Syafiq ( Boss Blok 1 ) siap save nama aku kat fon dia chu kang .
sohaiii ini budak . haha

aku menanti safety boot aku dengan penuh kesabaran .
onak dan duri aku redahi .
ehh silap2 ,
kayu dan paku aku redahi .
sampai lah suatu hari aku masuk office ,
akak kerani a.k.a akak cun bagitau kasut dah sampai .
yeeha ! penuh keterujaan dalam keletihan ..

taraaaaa....

pastu aku jalan masuk site dengan muka yg konon2 macam tauke .
workers pun ramai tegur ,
"waaa kasut BHARU ya BHOSS .."
aku tambah huruf H sebab ramai workers Jawa yg tegur . hehee

bak kata orang , bak la.. bak la..
haha ehh serious2 ..
bak kata orang , pergi gelap balik gelap .
macam tu lah construction workers dari negara luar .
cari makan tak kira penat ,
tak kira cuti ,
tak kira hujan panas .
tapi kita?? bukan tak kira semua tu ,
kita ---> " tak kira ! tak kira ! nak balik awal ! nak balik awal ! "
haaa tu yg kita tak kira.. betul kaaannn.....

siang......

sampai malam.....

yaa siang sampai malam ...
cari rezeki...
kau ? siang online malam pun online .
kan??? tengok tu . online lagi .
asyik nak baca blog aku je...
dah2 offline skarang!

hahahahahahaaahaha
jangan mare~
chu kang & nazilot
=)









7 comments:

  1. eh keje site ke apa ni..???
    mmg lame la xupdate..ptt la..
    huuu bz ngn keje ea..bestla ade ofc mate yg best..cm yaya ni sume blainan kaum,lau dorng wat pasar, yaya pening pale..1hram xpaham.. =_=huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yeke.. kat sini plak sume ade. melayu india cina.. sume ok. :)

      Delete
  2. Dalam pekerjaan yag penting keselesaan dan hapi..betul tak Chu Kang..hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hayooo ini olang pun panggil sy chu kang....
      hehe betul betul betullll

      Delete
  3. aha.. gege la..aq mls da nk update blog..muka pon da x sempat nk sunblog2 da skrng..

    ReplyDelete
  4. hahaha..lwak la kaki tu...hahahahhhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa kaki terbalik tau. haaa jgn main2 :P

      Delete