19 July 2012

jangan nak kurang ajar sgt , mau makan kaki ka?

Assalamualaikum~


aku tak marah . sekadar nak bagitau pembaca je.
deyyy you ada pembaca ka? hihihi
untuk manusia-manusia yg tak beradab dan sangat teringin merasa penumbuk aku .
hahaha cehhh nak tumbuk pun x reti.....
idea utk entry kali ni dicetuskan oleh Azam .
bangga x kira la tu orang duk sebut nama dia kat blog . kan kan kan?
tajuk sebenar : Makcik Cleaner Gengster
tapi aku taknak laa bagi makcik tu lagi famous dari aku .
boo la . boo la ..  (-.-")
so aku tukar la tajuk ..
( tajuk garang , saje nak bagi orang click ) wahahahaaaa


cter dia camni ,
ade satu hari tu , aku tengah jalan nak gi toilet .
dah masuk toilet , ade sorang makcik cleaner tengah mop lantai .
aku serba salah je nak pijak lantai tu .
pastu aku benti jap tunggu dia mop .


sekali amik kau , dia  pandang aku , pastu.......
" TAK NAMPAK KA SEDANG MOP SINI ?! PERGI JALAN SANA ! PERGI YG DEPAN ! ORANG SEDANG NGEMOP DIA LAGI MAU JALAN SINI !! "
muka aku jadi tebal .
tebal macam burger . bigmac plak tu .
malu gila baboon la sebab ramai orang dalam toilet tu .
aku pun pusing , masuk toilet jauh sikit . aku dengar makcik tu masih bebel bebel .
aku keluar , dia tengah mop lagi . sejuk2 tangan aku ni sebab tahan marah plus malu .


dengan beraninye , aku gi kat makcik tu , aku cakap elok2 ,
" makcik , sini airport tau. ramai orang luar . kalau makcik cakap macam ni dengan semua orang , orang akan complain tau . "
" EH! KAMU JANGAN BANYAK CAKAP ! SINI MOP LAGI MAU JALAN BLABLABLABLABLAAAAAAA "
aku pun blah dari toilet tu , terus masuk tempat keje aku .
rupenye dia ikut aku pastu dia bising2 kat boss aku .
siap cakap " WALAUPUN KAMU ORANG MALAYSIA , JANGAN BERLAGAK . REPORT LA SAMA ORANG ATAS , SAYA TAK KISAH . "
amboyoiii hebat gile kan makcik ni .
bila pulak aku berlagak?


aku tak berlagak dan tak benci orang indon tau .
aku siap berkawan lagi dgn orang indon .
aku belajar bahasa boyan , bahasa bugis , madura n jawa .
( wooo bangganyeee )
aku siap lepak makan dgn orang indon .
aku jugak pernah naik motor tiga orang dgn indon
(hehehe sori ye encik2 polis)
aku tak kisah kawan dgn indon .
tapi tu lah , kenape makcik indon tu boleh plak nak marah2 aku camtu .
contoh orang yg tak sedar diuntung .
dah masuk negara orang , berani pulak tengking2 camtu .
bersyukur la dapat keje kat sini makcik oii....
ape pun , peringatan jugak untuk aku ,
bersyukur lah dengan ape yg aku ada .


** minggu lepas , shift manager aku plak kena marah dgn makcik cleaner tu sebab dia jalan kat lantai yg makcik tu dah mop .
hahahaha ape laaa makcik ni... lek luu cap kok luu....


ni makan dia !
terima kasih google












11 comments:

  1. waauu .. dasyat giler mak cik tu ! menyampah tol teya dengar ! teya dah la tak suka sangat orang indon ni .

    awak bersabar ea .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jgn x suke orang indon. diorang manusia jgk.. hehe.. memang bersabar. kalau x, x cakap elok2 dgn makcik tu.. :)

      Delete
  2. Jangan salahkan orang indon..salahkan sikap manusia tu..heheheheh.
    Memang makciktu kurang ajau..hhaha

    ReplyDelete
  3. aku mau makan kaki

    ReplyDelete
  4. siapa nama makcik tu...panas binti baran kot

    ReplyDelete
  5. Salam joy..sorry yep, lambat mai sini.. ^_^

    Makcik tu tensen kot, asal mop je, org lalu, asal mop je, ada yg pijak.

    Mungkin dia tak pernah dpt kerja mop..sebab kalau yg dah biasa mop, jarang jumpa yg marah2 mcm ni.. sebab ni tmpt public kan. hehe.

    Apapun, cuba2lah bersangka baik..kalau makcik tu still mcm tu gak tuk tempoh yg lama, there must be something worng there, heh3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha btul tu.. tp baru2 ni dia gaduh dgn bangla pulak.
      hadoii bio je le...

      Delete
  6. Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
    Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
    Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
    Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
    Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete